Connect with us

Sjekkpunktet

Ansiktsmasker gir vakker og strålende hud

ansiktsmaske

Helse

Ansiktsmasker gir vakker og strålende hud

Alle kan slite med hudproblemer en gang iblant. For noen skjer det oftere enn for andre, men en stressende hverdag, kombinert med luftforurensing og tørr inneluft kan være hardt for huden. Mange har dessuten opplevd ekstra mange hudproblemer ved bruk av munnbind. Heldigvis kan disse problemene løses med en ansiktsmaske.

Hvem bør bruke ansiktsmaske?

Ansiktsmasker kan brukes av alle, for det finnes en ansiktsmaske for enhver hudtype. Det viktigste er å sjekke at du får rett maske til din hudtype. Har du fet eller uren hud, trenger du en rensende maske, mens tørr hud har godt av ekstra fuktighet. En god fuktighetsgivende ansiktsmaske gjør godt for stram, tørr hud, og passer perfekt når huden trenger en oppkvikker. Andre ansiktsmasker kan gi økt glød, fremme cellefornyelse og redusere aldringstegn.

Hvor ofte bør jeg bruke ansiktsmaske?

Hvor ofte du trenger å bruke ansiktsmaske, avhenger litt av hvilken hudtype du har og hvilke problemer du har. Har du store problemer med fet, tørr eller uren hud, trenger du jevnlig behandling med ansiktsmaske. Normal, problemfri hud trenger ikke en maske like ofte, men gjør det likevel til en rutine å bruke ansiktsmaske med jevne mellomrom. I perioder med stress eller ekstra belastning på huden, trenger den behandling litt oftere.

Brukes alle ansiktsmasker på samme måte?

Det er stor forskjell på hva ulike ansiktsmasker gjør, og hvordan du skal bruke dem. Fuktgivende masker kan for eksempel gjerne være på lenger enn det som er oppgitt. Har du skikkelig tørr hud, kan du til og med la masken virke over natten. En rensende maske, og spesielt leiremasker, bør ikke være på huden lenger enn det som er oppgitt. Dette er rett og slett fordi de kan tørke ut huden altfor mye. De fleste masker skal påføres som en krem, og deretter vaskes av. Noen rensende masker skal stivne på huden, før du trekker dem av. Dette kalles peel-off-masker.

Ansiktsmasken erstatter ikke daglig pleie

Uansett hvor ofte du bruker ansiktsmaske, kan den ikke erstatte daglig hudpleie. Uren hud og tørr hud får ofte daglig pleie, men det er akkurat like viktig å stelle normal, problemfri hud. Maskene skal være et supplement til daglig pleie, ikke en hestekur du tar nå og da for å fikse problemer. Sørg for at du alltid velger hudpleie som passer til din hudtype. Uren hud trenger ofte rensende vask som trekker fett ut av porene, mens tørr hud trenger en ansiktsrens som ikke tørker ut huden. Velger du feil produkter, kan du forverre både fet og tørr hud. Sats på hudpleieprodukter av god kvalitet, der du vet at du får noe som virker.

Continue Reading
Kan hende du også liker...
Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Mer i Helse

Til toppen