Connect with us

Sjekkpunktet

Effekten av TikTok på sosiale medier og kultur

tiktok

Media

Effekten av TikTok på sosiale medier og kultur

TikTok er en videodelingsapp for sosiale medier for korte videoer, med over 300 millioner månedlige aktive brukere. TikTok er mer en kortvideoapp i stedet for en sosial medieplattform.

De siste årene har TikTok dominert scenen og har blitt lastet ned mer enn 1 milliard ganger. Appen er tilgjengelig på iOS- og Android-enheter og kan lastes ned fra Google Play Store eller Apple App Store.

Ideen til TikTok ble først konseptualisert i 2014 av den kinesiske utvikleren Zhu Weilin, som ønsket å bli en Vine-konkurrent. Den ble raskt kjøpt av Bytedance i 2016, og de bestemte seg for å gjøre noen endringer i den før de lanserte den over hele verden.

Hvordan påvirker TikTok våre ungdommer?

TikTok har blitt en av de mest populære sosiale medieplattformene. Den har blitt brukt av mer enn én milliard mennesker, inkludert små barn.

Appen lar brukerne lage korte videoer – 15 sekunder lange – og dele dem med sine følgere. Appen ble utgitt i 2016 og ble raskt populær blant tenåringene. Året etter ble den rangert som den nest mest nedlastede appen i Apples App Store etter YouTube, ifølge magasinet Fortune.

TikTok holdt seg imidlertid ikke rent lenge, og snart ble det en plattform som fremmer dårlig oppførsel som selvskading, narkotika eller dyremishandling. I følge en artikkel på CNN gir plattformen en validering for de som sliter med psykiske problemer.

Hvordan skiller TikTok-innlegg seg fra andre innlegg på sosiale medier?

TikTok er en sosial medieapp for korte videoer. Innlegg på appen er ofte mer lettbente og humoristiske enn de fra andre sosiale mediekanaler.

Til sammenligning har TikTok-innlegg en mer letthjertet og humoristisk tone enn de fra andre sosiale mediekanaler. Innholdet som lages på TikTok er relativt forskjellig fra Instagram, Snapchat eller Facebook, da appen har en tidsbegrensning for hver video.

Fordeler og ulemper ved å bruke en app som TikTok

TikTok er en app for sosiale medier som lar brukere lage korte videoer. Appen har vært på vei oppover de siste årene og den har vært knyttet til en rekke psykiske lidelser, spesielt hos unge.

Fordeler: TikTok er en rask og enkel måte å dele kreativiteten din med verden på. Det gir deg et utløp for selvuttrykk som ikke krever mye tid eller dyktighet.

Ulemper: TikTok blir mer og mer avhengighetsskapende, noe som kan forårsake psykiske problemer blant unge mennesker. Den kan også brukes av rovdyr til å stelle barn til seksuelle formål.

Konklusjon: Er TikTok en negativ eller positiv kraft i vårt samfunn og vår kultur?

TikTok er en app for sosiale medier som lar brukere dele korte videoer med andre. Denne appen har blitt et viktig verktøy i livet til mange mennesker av mange grunner, fra personlig til profesjonell. De følgende punktene vil diskutere hva TikTok betyr for samfunn og kultur, og hvordan det påvirker både positivt og negativt.

TikTok er en app for sosiale medier som har økt jevnt og trutt i popularitet de siste årene. Fra og med 2018 ble TikTok rangert som nummer 12 på listen over mest nedlastede apper i verden av Apples App Store. En så høy rangering bør ikke komme som en overraskelse med tanke på engasjementstallene deres – det rapporteres at TikTok mottar mer enn tre milliarder visninger per dag i gjennomsnitt, noe som gjør det til en av de mest populære sosiale kanalene over hele verden.

Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Mer i Media

Til toppen