Connect with us

Sjekkpunktet

Forbedre ditt inneklima med solfilm

Vindusfolie

Hverdagen

Forbedre ditt inneklima med solfilm

Det kan virke som litt av en utfordring når du skal velge den solfilmen som passer dine personlige preferanser best – enten det gjelder din private bolig, eller et næringsbygg. En annen ting du må finne ut, er om du vil ha solfilmen på innsiden eller utsiden av vinduene dine. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på dette temaet og gi svar på noen av disse spørsmålene.

Vi kan dele solfilm inn i tre grupper:

Reduksjon av varme i boligen

Å gjøre bruk av solfilm er uten den beste løsningen for å redusere varme i boligen. Hvis du ønsker å unngå for mye solvarme inne i boligen, er solfilm en god løsning. Dersom du i tillegg monterer solfilmen på utsiden av vindusglasset, blir varmen raskt avvist og du unngår at varmen sprer seg til hele glassflaten.

Dempe lyset inn i boligen

I tillegg til å redusere varmen fra sollys, demper solfilm også lyset inn i boligen. Hvis du bruker en mørk solfilm som gir minimalt med lysinnstrømming, oppnår du nettopp dette. Det du imidlertid må være oppmerksom på, er at du ikke må påføre solfilmen direkte på flytglass og da spesielt ikke på innsiden av vinduet. Løsningen på dette problemet er å bruke såkalt DUAL-R, 2-lagsfilm som kan brukes både på utsiden og innsiden av glasset, avhengig av hvor dempet du vil lyset skal være.

Solfilm for å hindre innsyn i boligen

Det er mange som tror at det finnes noe slikt som enveisfilm. Dette er ikke korrekt, men bare en myte. Det vil alltid være lysforholdene som avgjør dette. Dette betyr at det likevel vil være mulig å se gjennom vindusglasset i kveldsmørke.

Heldigvis finnes det løsninger på disse problemene. Det du kan gjøre er å sette opp en utvendig lyskilde. Dermed vil speileffekten fremdeles være til stede selv om det er lyst inne i boligen og mørkt utendørs.

Spar utgifter på strøm med solfilm

I disse dager med skyhøye strømpriser, sier det seg selv at det koster mye penger for å varme opp et rom. Om sommeren når det er varmt ute, koster det enda mer å kjøle ned rommet med air condition. Det er derfor solfilm er det beste valget på varme soldager når du ønsker å kjøle ned rommet til en behagelig innetemperatur. Du får dermed et behageligere inneklima, enten det gjelder i ditt private hjem eller på jobben.

Hvis du bruker solfilm på vindusglassene, hindrer du at varmen trenger inn, og dette gir deg en frisk og kjølig innetemperatur. På kalde vinterdager forhindrer filmen at varmen slipper ut. På den måten kan du spare betydelige og unødvendige strømkostnader. Dermed er du også med på å skåne miljøet vårt.

Bruke solfilm på glasstak

Hvis du ønsker å bruke solfilm på et glasstak, kan du ikke bruke ordinær solfilm, ettersom glasstaket er mer utsatt for UV-stråling. UV-strålingen kan nemlig ødelegge overflaten på filmen.

UV-solfilm

Hvis du velger å bruke UV-solfilm på husvinduene vil du blokkere mer enn hele 99 % av UV-strålene som kommer fra solen.

Continue Reading
Kan hende du også liker...
Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Mer i Hverdagen

Til toppen