Connect with us

Sjekkpunktet

Gjør dette før du begynner å investere

investering

Alt annet

Gjør dette før du begynner å investere

Det er flere som investerer i dag enn noensinne før, men det er mange måter å investere på og det kan være litt vanskelig å vite hvor man skal begynne noen ganger. For selv om vi leser mer om det i media, og flere og flere vi kjenner kanskje allerede investerer, er det ikke dermed sagt sånn at det føles enkelt å komme i gang selv. For selv om man kanskje vet hvilken plattform man vil bruke, kan det være forvirrende å vite hvordan man bygger en solid strategi eller hvordan man blir kjent med seg selv som investor – og begge disse tingene er blant de aller viktigste for å få suksess med å investere. Derfor får du en liten intro til det her, sånn at du vet akkurat hvor du skal begynne.

Hvis du leter etter aksjetips, kan du finne mye mer informasjon på nett. Det er masse bra input å hente, men noen ganger kan det føles nesten mer forvirrende enn nyttig, fordi man kanskje ikke kjenner de begrepene som blir brukt eller vet hva de forskjellige tingene betyr. Hva betyr det egentlig å bli kjent med seg selv som investor og hva er det man skal ha med i en investeringsstrategi? Det får du en liten introduksjon til her.

Sånn blir du kjent med deg selv som investor

Begrepet å bli kjent med deg selv som investor kan føles litt abstrakt. Men det er faktisk ganske enkelt. Her får du noen punkter som kan illustrere hvilke elementer det er viktig å tenke på når du går frem i denne prosessen.

  • Har du lav eller høy toleranse for risiko? Dette er helt essensielt å vite før du kan bygge strategien din. Hvis du har lav toleranse for risiko, bør du styre unna svært volatile investeringer, men hvis du har høy toleranse for risiko kan du være litt mer åpen for dette.
  • Har du mye eller lite kunnskap før du begynner? Kanskje har du en utdannelse i økonomi, eller kanskje har du bare lyst til å investere i Bitcoin, men uten å ha en grunnleggende interesse for økonomi.
  • Har du langsiktige eller kortsiktige mål? Dette er også et avgjørende punkt for å kunne bygge den helt riktige strategien i forhold til det du har behov for.

Sånn bygger du en strategi for investeringene dine

Når du skal begynne å investere er det mange ting du kan gjøre for å komme skikkelig bra fra start. Her er noen av tingene du burde inkludere i strategien din.

  • Toleranserisikoen din
  • Hvilke mål du har med investeringene dine
  • Hvilke typer investeringer vil du gjøre? Er fond eller day trading mest relevant for deg
  • Hva er budsjettet ditt?

Continue Reading
Kan hende du også liker...
Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Mer i Alt annet

Til toppen