Connect with us

Sjekkpunktet

Hold deg unna de dyre lånene

Hold deg unna

Hverdagen

Hold deg unna de dyre lånene

Det å låne penger kan være veldig fristende i mange situasjoner, men det er ikke alltid like lurt. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvorfor det er altfor dyrt å låne penger på nett og hva slags ulemper som kan finnes.

Renten er høy

Det aller vanskeligste med å låne penger på nett, er at renten er altfor høy. Noe som er irriterende, er at det finnes en rekke ulike lån, med en rekke ulike renter. Det kan derfor være vanskelig å navigere seg i jungelen av «gode tilbud» der ute. Derfor bør du lese regler og vilkår før du takker ja til noe som helst når det kommer til lån på nett. Noe vi anbefaler er å finne ut av hvor mye penger du skal låne og hva du er villig til at renten skal være. Det gjør at du luker ut en rekke tilbud som er for gode til å være sanne. Det som er forretningsmodellen til de fleste banker som tilbyr lån på nett er at du ikke har mulighet til å betale pengene tilbake og at renten blir skyhøy. Dette fører til at de tjener enormt mange penger på at du ikke greier å betale. Dette kan ende opp med at du aldri blir kvitt lånet og at du ender opp med å betale renter i lang, lang tid.

Hvorfor låne penger?

Det som kan være lurt er å finne lån som du faktisk kan overholde. Det å låne 100 000 trenger ikke å koste flesk. Det vi anbefaler deg uansett er å finne ut hva du har råd til å låne. Det er mange av oss som har råd til å låne penger selv om banken vår ikke vil gi oss lån. Det som lønner seg, er at du lager et budsjett som gir deg oversikten over hvordan du har planer om å betale tilbake. Det er mange som også velger å betale ned så fort som overhodet mulig.

Ulemper

Det er jo slik at de fleste av oss ikke vet hva framtiden bringer. Derfor kan det være lurt å holde beløpet relativt lavt, rett og slett fordi du må ha penger til å kunne betale det tilbake. Det er jo slik at man arver gjeld fra foreldrene sine. Dette er en ulempe hvis foreldrene dine har mye gjeld, eller du selv har mye gjeld som videreføres til dine barn. Dette er noe du bør tenke på før du tar opp for mye gjeld.

Vi håper at du har fått litt oversikt over hva som er ulempene med å ta opp for stor gjeld. Det å ha penger man kan benytte seg av når man vet at man kan betale tilbake i fremtiden, kommer nok alltid til å være den sikreste måten å gjøre ting på. Heldigvis kan du bestemme helt selv hvordan du vil gjøre det, men det å være på den sikre siden er jo aldri noe som har slått feil. Det er jo bra for alle!

Continue Reading
Kan hende du også liker...
Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Mer i Hverdagen

Til toppen