Connect with us

Sjekkpunktet

Hvordan påvirker inflasjonen dine investeringer?

Uncategorized

Hvordan påvirker inflasjonen dine investeringer?

I året som har gått har inflasjonen økt kraftig, og det har påvirket mange forskjellige bransjer og husholdninger rundt omkring i landet vårt. Det er ingen tvil om at økningen av prisene på matvarer, drivstoff, strøm og andre levekostnader har påvirket alle bransjer i alle ledd. Dette betyr at de også har påvirket investeringene dine, men hvordan?

Aksjer

De fleste typene bransjer og bedrifter har merket prisøkningen det siste året. Inflasjonen har ikke bare ført til en økning av de generelle levekostnadene, men dette har også ført til store endringer blant bedriftene. De som har gjort investeringer i forskjellig aksjehandel vil garantert ha merket at kursene har endret seg, og at det har hatt litt forskjellig effekt på de forskjellige bransjene. Noen selskaper har dessverre fått for stor kostnadsøkning til at de har kunnet drive videre forsvarlig, som igjen har ført til at mangeårige bedrifter har meldt oppbud. Samtidig er det også flere bransjer som har nytt godt av økningene, og dermed opplevd enorm vekst.

Fond

De som har investert i fond vil ha merket mye av de samme endringene som de som har investert direkte i aksjer. Forskjellen ligger først og fremst i at man kanskje har vært mindre utsatt for konkurser når man har fordelt pengene utover flere forskjellige selskaper på denne måten. Man vil naturligvis ikke ha tjent like mye penger som de som har investert i de riktig heldige selskapene den siste tiden. Fordelen ved å ha investert i fond er at det er en tryggere måte å spare penger på enn å ha pengene på bankkontoen da de på denne måten beholder sin verdi under inflasjonen.

Valuta

Har man gjort investeringer i valuta kan disse ha blitt kraftig påvirket av inflasjonen det siste året. Fordelen er at inflasjonen har gjeldt over mange landegrenser, som gjør at kursene mot hverandre ikke har vært like kraftig. Dessverre er det jo slik at markedene beveger seg ulikt, og derfor har noen valuter fått sterkere kurs mot andre, mens andre har fått dårligere kurs mot de samme valutaene. Dersom man eksempelvis har investert i amerikanske dollar for en god tid siden da kursen var nede på 6 kroner har man etter den kraftige inflasjonen har alle muligheter til å selge for en stor gevinst. Dette fordi kursen mellom den norske kronen og den amerikanske dollaren har gått til godt over 10 kroner.

Continue Reading
Kan hende du også liker...
Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Mer i Uncategorized

  • Uncategorized

    Lær deg å spille saksofon

    Av

    Saksofonen ble oppfunnet i 1864 av den belgiske Adolphe Sax. Adolphe Sax bygde 4 forskjellige saksofoner:...

Til toppen