Connect with us

Sjekkpunktet

Juletradisjoner rundt om i verden

Jul

Alt annet

Juletradisjoner rundt om i verden

Julen er en årlig høytid, først og fremst den 24. desember. Julen er en kristen høytid som feirer Jesu fødsel.

En tradisjonell julefeiring starter med litt musikk og julesanger som synges rundt peisen mens varm drikke serveres. Denne feiringen vil vanligvis inkludere en slags måltid, vanligvis kalkun eller skinke.

Natten ble etterfulgt av å se på TV eller filmer, spille spill eller utveksle gaver med familiemedlemmer og venner.

Noen ville avslutte med å synge julesanger sammen i en stor gruppe for å feire kveldens begivenheter.

Juletradisjoner rundt om i verden

Før i tiden pleide folk å feire jul på en annen måte. For eksempel er en av de gamle tradisjonene at folk satte en krans på hver dør i landsbyen eller byen deres. En annen tradisjon er at barn ikke fikk åpne noen gaver før julemorgen.

Hvordan juletradisjoner har endret seg over tid

Julen er en av de mest populære og feirede høytidene i verden. Det er en sekulær høytid som blander ulike tradisjoner fra hele verden. Gamle tradisjoner på juledag inkluderer å gi gaver som leker, mat og kokekar til venner og familiemedlemmer. Folk feirer også julaften ved å delta på gudstjenester og nyte et tradisjonelt måltid.

I disse dager har vi sett et skifte i måten folk feirer juledag på. Det har handlet mer om materialistiske sysler enn åndelighet eller tro. Noen familier gir til og med avkall på å feire julaften ved å gå til kirken søndag før jul i stedet.

Kristendommen – En kort titt på dens rolle i moderne julefeiringer

Julen er en høytid som forener mennesker av alle religiøse trosretninger. Kristne feirer Jesu Kristi fødsel, mens ateister og agnostikere nyter feiringen av familie og gode tider.

Juletradisjoner er imidlertid ikke ensartede. Ulike regioner i verden har forskjellige tradisjoner for å feire jul fordi det er så mange forskjellige religioner i denne verden i dag.

Noen bruker julen som en unnskyldning for å drikke seg full eller ruse seg. Noen synes det er for kommersialisert og de foretrekker å tilbringe det alene med sine kjære i stedet for å tilbringe tid med venner eller familiemedlemmer som de ikke liker så godt.

Jul i forskjellige land rundt om i verden

Julen feires i mange forskjellige land rundt om i verden. Tradisjonene som følges varierer, men over hele kloden er julen en tid for å gi og familie.

Noen av landene som feirer jul er: USA, Storbritannia, Italia, Frankrike, Kina og Japan. Her er hva du kan forvente å se i hvert land når det kommer til deres tradisjoner.

USA feirer jul 25. desember i henhold til den gregorianske kalenderen. De utveksler gaver med hverandre og de venter på at julenissen skal komme tidlig om morgenen på juledag med en slede full av leker til alle flinke barn som har vært hyggelige hele året.

I Italia feirer de 7. desember i motsetning til 25. desember som de gjør i henhold til den gregorianske kalenderen. Barn legger opp strømpene

Continue Reading
Kan hende du også liker...
Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Mer i Alt annet

Til toppen