Connect with us

Sjekkpunktet

Slik kan du holde liv i hagen

hage

Hverdagen

Slik kan du holde liv i hagen

Ikke alle har grønne fingre, og sånn er det bare. Kanskje interesserer du deg ikke nok for hagearbeid til å virkelig sett deg inn i det. Uansett hva som er grunnen til at hagen din ikke blomstrer slik den burde gjort, så har vi et par gode tips til deg. Med det så håper vi at hagen vil se litt flottere ut og at du synes hagearbeidet blir litt enklere.

For mange er det terapeutisk å jobbe i hagen, mens andre synes det er en vanskelig jobb. Dersom du ønsker at hagen din skal bli flott og frodig så er det viktig at du tenker over hva du ønsker at hagen din skal gi. Skal det være en lekeplass, en kjøkkenhage eller skal du ha masse blomster? Det er ikke så lett å få til alt man ønsker, så prøv å tenke litt på hva du ønsker å få ut av hagen.

4 enkle tips

Det første tipset vi skal komme med er at du ikke blir for ambisiøs. Start heller med et par planter den første sesongen for å se hvordan det går. Kanskje finner du at hagearbeid ikke er noen hobby for deg, og at du heller ønsker å ha et par planter på terrassen. Uansett hva du kommer frem til så kan klassiske plantekasser gjøre jobben ganske mye enklere for deg. Med plantekasser så trenger du ikke å plante plantene i jorden, noe som sparer deg for mye forarbeid. Samtidig er disse plantekassene robuste slik at de tåler alt været vi får med oss her i Norge. Det kan være en super måte å holde liv i vakre blomster og planter ut at du trenger å vi hver våken time til å passe på plantene.

Dersom du virkelig ønsker å skape et flott blomsterbed så er det viktig at du tenker over høyde, tid og farge. Om du velger planter og blomster som har overlappende blomstringsperioder så vil sesongen forlenges og du vil legge merke til at det alltid er noe som blomstrer og florerer i bedet ditt. Det er også viktig at du tenker over høyden til de forskjellige blomstene og plantene, slik at høye planter ikke overskygger de lavere plantene og frarøver dem sollys. Til slutt er det viktig at du tenker over fargene på blomstene og plantene som du har i bedet ditt. Skap en lekker fargekombinasjon som gjør deg glad.

Continue Reading
Kan hende du også liker...
Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Mer i Hverdagen

Til toppen